sub-menu

Kunstgras: aanleg mogelijk in stroomversnelling.

Zoals jullie bekend is VV Ruinen in samenwerking met VV Wacker en VV Ruinerwold al lange tijd in overleg met gemeente de Wolden over de aanleg van 3 kunstgrasvelden. De aanleg van een kunstgrasveld bij VV Ruinen komt mogelijk in een stroomversnelling.

Afgelopen week heeft de aannemer aangegeven nog dit jaar ruimte in de planning te hebben en al in oktober te kunnen starten met de aanleg van het veld. Het doorgaan hiervan is nog afhankelijk van de nog af te geven vergunning door de gemeente. Zodra deze is afgegeven staat niets een snelle aanleg van het kunstgrasveld meer in de weg en beschikt de vereniging mogelijk al voor het einde van het jaar over een kunstgrasveld.

Kunstgrasveld

Na gedegen onderzoek heeft het bestuur om de volgende redenen de keuze gemaakt om het kunstgrasveld aan te laten leggen op het huidige veld 3:                                                     .

·         veld 3 geeft de minste licht- en geluidsoverlast voor buurtbewoners;
·         er zal ook op getraind worden en zodoende liggen alle trainingsvelden dicht bij elkaar;
·         minder bebossing om veld 3, zodat er zo min mogelijk blad e.d. op het kunstgrasveld komt;
·         dichtbij de basisschool, welke ook gebruik zal maken van het kunstgrasveld.

Wij begrijpen heel goed dat er ook argumenten tegen veld 3 zijn. Enkele seniorenteams spelen de thuiswedstrijden op veld 3 en een deel van hen heeft de voorkeur voor het spelen op gras. Bij het inplannen van de wedstrijden zullen wij hier bij de veldindeling zoveel mogelijk rekening mee houden.

Financieel

De gemeenteraad van de Wolden heeft in juni 2019 unaniem ingestemd met het beschikbaar stellen van een krediet van 1.150.000 euro voor de aanleg van 3 velden. Elke vereniging vult dit bedrag met 50.000 euro en een stuk zelfwerkzaamheid. De vereniging is voornemens deze 50.000 euro te laten financieren door de bank.

Het kunstgrasveld heeft een levensduur van ongeveer 30 jaar. Vervangingsinvesteringen tijdens en na deze 30 jaar komen niet ten laste van de vereniging, maar zullen gedragen worden door gemeente De Wolden.

De technische begeleiding wordt gedaan door gemeente de Wolden in samenwerking met Plann-ing B.V. en de uitvoering door Domo Sports Grass B.V. Deze partijen hebben het gehele traject bij de aanleg van de kunstgrasvelden bij VV Vitesse ’63 en SV Pesse ook uitgevoerd.

Planning en eigen werkzaamheden

Aangezien VV Ruinen in tegenstelling tot VV Wacker en VV Ruinerwold beschikt over 3 speelvelden, zal VV Ruinen als eerste aan de beurt zijn voor aanleg van het kunstgrasveld. Hierna zijn Wacker en Ruinerwold aan de beurt.

We ontkomen er niet aan dat we gedurende het seizoen als vereniging overlast gaan ondervinden tijdens de aanleg van de kunstgrasvelden:

·         extra druk op en vraag naar vrijwilligers;
·         strakkere planning schema thuiswedstrijden met mogelijkheid tot wijziging veldgebruik en tijdstip wedstrijden;
·         tijdens de aanleg van de velden bij VV Wacker en VV Ruinerwold bestaat de mogelijkheid dat zij voor de thuiswedstrijden uitwijken naar Ruinen;

Denk bij eigen werkzaamheden aan:

·         het verwijderen van doelen en omheining en verplaatsen van dug-outs. De dug-outs worden hergebruikt.
·         mogelijke aanleg bestrating rondom het veld.

Wij vragen jullie begrip voor de mogelijke overlast. Voor vragen kun je contact opnemen met voorzitter Bert Mulder, bij voorkeur via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..