senioren sub-menu

Wacker – Ruinen (0-1) 2-3

Na de nederlaag in het eerste deel van ‘De Wolden-derby’ leek Ruinen in het tweede deel voor de allesbeslissende slotfase al een eenvoudige overwinning te hebben behaald. Een terecht gegeven strafschop was uiteindelijk toch nodig om de winst werkelijk te realiseren. Beide ploegen wisten volop kansen te creëren in een open strijd, maar gaven deze ook net zo gemakkelijk (en vaak al in dezelfde minuut) weg.

Ruinen begon in de beproefde opstelling van de laatste weken en kwam al spoedig op voorsprong door een schitterende treffer. Wouter Prins wachtte aan de rechterkant op de opkomende Gerwin Sloots, die met precisie voorgaf op Jurjen Kleiker. Zijn kaats bereikte de meegelopen Wouter Prins, die doelman Erik Pomper met een fraaie krul volslagen kansloos liet. In dezelfde 7de minuut kreeg Rob van Luin de gelegenheid vanaf de linkerflank, maar doelman Marnick Pinxterhuis gaf onmiddellijk gewag van zijn aanwezigheid. Ruinen ging met een heersend middenveld controle uitoefenen over een wedstrijd, die vooralsnog zonder nieuwe mogelijkheden bleef. Halverwege de eerste helft stuurde Anthal Horlings de wegsprintende Elmar van Belkum over links in de diepte. Ook zijn voorzet bereikte Jurjen Kleiker, die zijn harde schuiver net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. In het vervolg ontbrak het vaak aan nauwkeurigheid om de semiderby constant naar een goed niveau te trekken. Debet aan de talrijke missers was ook het net beregende veld, waardoor passes over de grond veel te weinig aankwamen. In de 33ste minuut bereikte een verre pass door de lucht wel Stephan Pouwels, maar zijn kopbal ging rakelings voorbij de verste paal. De voorsprong bij rust was dus nog niet zeker, want Wacker zou ook vlak voor rust nog een keer gevaarlijk worden. Over de grond kwam de dreiging van rechts, maar het was Thijs Lubbinge die met z’n straffe dekking een in de maak zijnde gelijke stand voorkwam.

Net als in de eerste helft wist Ruinen ook in de tweede helft snel te scoren. Na een afschuwelijke uitglijder in de Wacker defensie schonk Jurjen Kleiker de vrijstaande Wouter Prins z’n tweede treffer van deze dag.

Direct erop miste Stephan Pouwels de voorzet voor de aansluitingstreffer geheel en ontsnapte Ruinen aan een strafschop tegen na een ietwat riskante sliding jegens Mike Hooijer. De gastheren zetten waarlijk aan voor een goed resultaat, maar diverse voorzetten verdwenen ver voorbij de tweede paal. Schoten die wel de juiste richting hadden werden door o.a. Anthal Horlings en Wouter de Jonge vakkundig gekeerd. In de 62ste minuut mocht Jurjen Kleiker na breedleggen van Wouter Prins afmaken, maar hij liet deze mogelijkheid wat al te simpel liggen. Elmar van Belkum vond de korte hoek ook niet en zodoende bleef de voorbeslissing uit. In de 71ste bood Wouter Prins zijn tweevoudige aangever opnieuw een kans, maar bij deze maakte hij te opzichtig hands voor het intikken. De spits bleef zodoende verstoken van doelpunten. Zijn aandeel in de scores zou hij echter blijven houden. In de slotfase kreeg Wacker een vrije trap die volgens velen eigenlijk Ruinen toekwam. René van Zuthpent slingerde de bal voor en Edwin Dekker was met z’n hoofd goed voor de aansluiting. Nadat Ruinen via een uitval ook geen voorbeslissing wist te forceren, ontstond tegen de middellijn aan de enige verdedigende misser van Thijs Lubbinge die Rob van Luin de vrije doorgang bood voor de gelijkmaker. Rampspoed voor Ruinen bleef uit, want nog in dezelfde minuut werd Jurjen Kleiker onreglementair neergelegd in het strafschopgebied door de met een legendarische verdedigersnaam getooide Niels Kloeze. Arno Kreulen mocht Ruinen alvast naar de overwinning schieten.

Scoreverloop

7.           Wouter Prins                     0-1
53.         Wouter Prins                     0-2
83.         Edwin Dekker                    1-2
87.         Rob van Luin                     2-2
88.         Arno Kreulen                     2-3