Verslag Ruinen1 – LEO 1

3 november                 Ruinen – L.E.O.                        (1-0)  4-2

Ruinen pakte de draad van de succesvolle seizoenstart weer op na de steken, die men onnodig liet vallen in de meest recente duels tegen de beide teams uit Assen. Tegen L.E.O. uit het net boven Assen gelegen Loon waren de eerdere wedstrijden in deze eeuw op sportpark ”De Baete” met een gemiddelde van 6 doelpunten (32 uit 5) doelpuntrijk en dat zou deze dag niet anders zijn. Na een matige eerste helft had het er echter nog geen enkele schijn van dat de productie weer tot 6 treffers zou oplopen, maar de tweede helft deed wonderen.

Ruinen dicteerde het spel in het eerste deel met meer balbezit, maar voor het scheppen van kansen leverde Ruinen veel te vaak de bal in en zodoende werd het zelden gevaarlijk voor het doel. L.E.O. stelde daar weinig tegenover en kwam tot een paar halve kansen, die keeper Marnick Pinxterhuis geen onoverkomelijke problemen opleverden. Halverwege de eerste helft kwam Ruinen tot een paar echte kansen. Rody Lunenborg kon afdrukken na een goed lopende aanval over diverse schijven, maar zijn doelpoging ging hopeloos over. Na 20 minuten was het toch raak. Max Steenbergen rondde de uitstekende dieptepass van de uitblinkende Jurgen Hoorn wel volgens wens af en Ruinen had de voorsprong. Voor de rust bleef het verder een vruchteloos en steriel partijtje, waarbij de gasten uit een vrije trap nog wel een serieuze gelegenheid kregen voor de gelijkmaker. De kopbal ging juist voorbij het doel en de thee wachtte.

Ruinen kende in de tweede helft een droomstart,  want bij de eerste beste aanval werd Elmar van Belkum binnen het strafschopgebied onreglementair geblokt, wat Ruinen de ideale kans bood om afstand te nemen. Anthal Horlings was vanaf 11 meter weer zeer trefzeker. Na 56 minuten kon Max Steenbergen de score verhogen na een pass van Elmar van Belkum, maar de keeper wist dit buitenkansje te pareren. Een minuut later kreeg Wilco Bult zijn kans om raak te schieten, maar de 2-0 hield stand dankzij de almaar fantastisch keepende Jasper Dussel. In de beste fase van Ruinen werd het na een dik uur toch 3-0. Elmar van Belkum gaf de voorzet op Max Steenbergen, die in eerste instantie nog op de paal schoot. In de rebound viel het doel niet meer te missen. Ruinen rekende zich voor het vervolg al rijk en raakte de controle over de wedstrijd geheel kwijt. Het kwam (mede doordat een treffer van Wouter de Jonge werd geannuleerd) in werkelijke problemen door 2 prima treffers van Thijs Bos. Het werd voor Ruinen een worsteling om de overwinning veilig te stellen met nog een fantasierijke omhaal van Thijs Bos, die hiermee bijna zijn hattrick en een gelijkspel voor L.E.O. kon noteren. Voor Ruinen tikte de tijd tergend langzaam tot de allesbeslissende slotminuut van de reguliere speeltijd. De van een blessure herstelde Wouter Prins gaf de diepe bal op Elmar van Belkum, die aan alle onzekerheid een einde maakte: 4-2.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Alwin Dietz, Wouter de Jonge, Bram Snoeken (46. Wouter Prins),Thijs Lubbinge, Rody Lunenborg, Wilco Bult (64. Arnold Emmink), Jurgen Hoorn, Elmar van Belkum, Anthal Horlings, Max Steenbergen (74. Arne Snoeken).

Scoreverloop
21.       Max Steenbergen                           1-0