senioren sub-menu

Ruinen – Uffelte (0-0) 6-0

Ruinen was in de 2de poulewedstrijd van de beker tegen 5de klasser Uffelte van meet af aan het betere team, maar door slordigheden in de opbouw en afwerking zou het bijna een uur gaan duren eer er gescoord werd. De eerste kans viel desondanks toch na 13 minuten te noteren. De debuterende centrumspits Jurjen de Jonge lukte het echter niet om volop te profiteren uit een geschikte pass van Methijn Pinxterhuis. Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen de volgende mogelijkheden. In de 39ste minuut leek een afstandsschot van Arnold Emmink zo bij de rechterpaal binnen te draaien, maar het schot miste nog net het juiste effect. 3 minuten later zag Yorno Lunenborg zijn kopbal uit een hoekschop van Jurgen Hoorn ternauwernood gekeerd in de korte hoek.

In de tweede helft ging het tempo omhoog en namen de kansen toe. Anthal Horlings werd in de spits geposteerd en Jurjen de Jonge kwam op de linkerflank te staan, waar hij in de 13de minuut van de tweede helft wel doeltreffend uithaalde. De veelvuldig op de rechterflank doorkomende Elmar van Belkum bereikte even later met z’n voorzet de diepspelende Methijn Pinxterhuis. Zijn inzet was goed voor de 2-0. Een kwartier lang kon Uffelte een volgende score uitstellen, maar na 76 minuten was het toch weer raak. Elmar van Belkum joeg de 3-0 uit een goede combinatie hard in de touwen. Eén minuut later bediende Elmar van Belkum met een nieuwe bruikbare voorzet Jurjen de Jonge voor zijn tweede bekertreffer. In de slotfase mocht de na rust ingevallen Wouter Prins binnentikken na de derde assist van Elmar van Belkum, die hiermee met zijn eerdere score een onmiskenbare hoofdrol vervulde. In de slotminuut bepaalde Wouter Prins met een kopbal de eindstand op 6-0 uit een hoekschop van Arnold Emmink. 

Ruinen:  Marnick Pinxterhuis, Arne Kijk in de Vegte (25. Gerwin Sloots), Methijn Pinxterhuis, Thijs Lubbinge, Alwin Dietz (65. Niek Tissingh), 
Yorno Lunenborg, Anthal Horlings, Arnold Emmink, Elmar van Belkum, Jurjen de Jonge, Jurgen Hoorn (46. Wouter Prins).

Scoreverloop:
58.      Jurjen de Jonge       1-0
62.      Methijn Pinxterhuis  2-0
77.      Elmar van Belkum    3-0
78.      Jurjen de Jonge       4-0
86.      Wouter Prins           5-0
90.      Wouter Prins           6-0

Scoringskansen:                (3-0)   14-2
Hoekschoppen:                 (4-0)   10-2