Ruinen – R.K.O. (4-0) 6-1

Met tegenstrijdige belangen voor de beide opponenten werd het direct al in de eerste minuut duidelijk wie kans maakt op promotie en wie strijd moet leveren tegen degradatie. Het op plaats 5 staande Ruinen kwam net na de aftrap al in een riante gelegenheid voor de snelle voorsprong. De kopbal van Jurgen Hoorn uit een goede voorzet van Gerwin Sloots miste echter nog de juiste richting. In de beginfase van de wedstrijd was toch onmiskenbaar een opvallende rol weggelegd voor de dit seizoen doorgebroken Jurgen Hoorn, want naast de eerste gecreëerde mogelijkheid was hij in het eerste kwartier ook goed voor 4 bruikbare assisten. Jammerlijk was het dat Jurjen Kleiker (2x), Wouter Prins en Elmar van Belkum telkenmale niet profiteerden van het gebodene. In de 14de minuut ging keeper Roy Schieving op sublieme wijze naar de korte hoek om een harde inzet van Gerwin Sloots te pareren. De gasten wisten zo halverwege de eerste helft vaker dan voorheen voorbij de middellijn te komen en Ruinen hield moeite om de partij naar zich toe te trekken. In de 20ste minuut viel de eerste kans van de polderbewoners te noteren. Methijn Pinxterhuis stopte op de rand van het strafschopgebied de aanval middels een overtreding, die met geel beloond werd. De vrije trap van Johan Olivier ging rakelings over. Bij de degradatiekandidaat, die momenteel een riskante 12de plaats bezet, miste in het verdere verloop toch het juiste venijn om de Ruinen verdediging daadwerkelijk te slechten. Ruinen ging daarentegen binnen 5 minuten de wedstrijd beslissen. De zeer nuttige kracht Arne Kijk in de Vegte strandde in de 24ste minuut eerst nog op een opnieuw attente Roy Schieving, maar in 2de instantie was het raak in de korte hoek. Elmar van Belkum trok amper 1 minuut later voor vanaf de achterlijn en Wouter Prins mocht in het doelgebied binnentikken voor de 2-0. Nog binnen het halve uur stond het 3-0. Uit een hoekschop van Arnold Emmink bediende Arne Kijk in de Vegte Jurgen Hoorn, die ditmaal niet kon missen. In de slotfase van de 1ste helft miste de in z’n jeugd zo vaak scorende linkerspits wel weer op een nieuwe voorzet van de veelvuldig en verdienstelijk opkomende rechtervleugelverdediger Gerwin Sloots. Wouter Prins bleef zonder tweede score met een schot (of voorzet) dat net voorlangs ging, maar in de extra tijd werd het toch nog 4-0. Wouter Prins gaf nu afgemeten voor op Jurjen Kleiker, die op zeker raak kopte. Jurjen Kleiker kon de stand voor rust ook naar 5-0 tillen, maar de hardwerkende spits liet de wederom goede voorzet van Gerwin Sloots ongebruikt.
Na rust begon Ruinen met het vertrouwde spel van de eerste helft. Wel moest het eerst nog een kansrijk lijkende solo van Johan Olivier dulden, maar in het zicht van hun eerste score stokte de mogelijkheid. In de 50ste minuut gaf Elmar van Belkum weer goed voor vanaf de achterlijn en bediende ditmaal Jurgen Hoorn, die met deze treffer in het dak van het doel des te meer aanspraak lijkt te gaan maken op z’n eerste topscorerstitel bij de senioren. De negenvoudige topscorer Jurjen Kleiker blijft voorlopig met 7 treffers op een achterstand van 2, want zijn kans in de 57ste minuut uit een nieuwe bruikbare voorzet van Elmar van Belkum liet hij liggen. Een door Jurjen Kleiker opgezette aanval kwam na 62 minuten op links bij Jurgen Hoorn, die vanaf de achterlijn Methijn Pinxterhuis inspeelde. Zijn slotakkoord (vanwege zijn aanstaande wissel) was goed voor het halve dozijn. Terwijl de kansen voor Ruinen zich bleven aandienen en het gedemotiveerde R.K.O. met al hun goede wil nog nauwelijks onder de druk van Ruinen uitkwam, ontstond er in het spel van Ruinen evenwel een zekere nonchalance. Het kon vooral Philippe Karhof niet bekoren, maar de gasten lieten het welgevallen. In de 83ste minuut schoot Niels Olivier nog net voorlangs, maar in de 87ste minuut was het wel raak. Thijs Lubbinge, normaal een zeer stabiele factor in de Ruiner achterhoede, lukte het niet om de bal naar behoren te verwerken en Niels Olivier kon nu wel de eretreffer maken.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Methijn Pinxterhuis (64. Arno Kreulen), Gerwin Sloots, Thijs Lubbinge,
Bram Snoeken, Arne Kijk in de Vegte, Elmar van Belkum (70. Anthal Horlings), Arnold Emmink,
Wouter Prins (46. Dennis Broekman), Jurgen Hoorn, Jurjen Kleiker.

Scoreverloop:

24.         Arne Kijk in de Vegte                      1-0