Ruinen - Pesse (2-0) 2-0

Na een minuut stilte voor clubman Jan Brandsma kon de derby aller derby’s na een leemte van 12 jaar weer een aanvang nemen. Vuurwerk was onmiddellijk volop aanwezig en zorgde direct voor sfeer, maar na het optrekken van de laatste rookwolken bleek het zeer warme zomerse weer van april het spel in die mate te temperen, dat de traditionele strijd van weleer nimmer tot een ware ontbranding zou komen.
Ruinen miste door allerlei redenen nogal wat basisspelers, waardoor de jeugd weer een kans kreeg en Arne Kijk in de Vegte zijn rentree voor Ruinen 1 mocht maken op ons sportpark. Alle goede bedoelingen ten spijt wisten beide ploegen in de beginfase ondanks alle inzet geen echte kansen te verwezenlijken. Halverwege de eerste helft zag Elmar van Belkum zijn venijnige schot (na een eerdere poging van minder kwaliteit) met moeite verwerkt door doelman Ruben Waninge. In de 26ste minuut werd een hoekschop van Anthal Horlings in eerste instantie nog geruimd. Methijn Pinxterhuis bracht opnieuw in en Jurgen Hoorn verlengde hem met de voet op de juiste wijze voor de 1-0. De veldverhoudingen bleven gedurende de wedstrijd weliswaar op gelijke voet, maar Ruinen wist constant meer gevaar voor de goal sorteren. Pesse miste deze dag duidelijk een spits als Niels Esinge, die in het begin van deze competitie nog zo succesvol was geweest. In de 39ste minuut viel een verre voorzet van Wouter Prins in de doelmond, waar Jurgen Hoorn met zijn hoofd verlengde. Arne Kijk in de Vegte wist van dichtbij en zwaar belaagd binnen te koppen. Het bleef nog even wachten of het werkelijk 2-0 werd, maar het vlagsignaal van grensrechter Jack Reinders bleef tot ontsteltenis van Pesse genegeerd. Elmar van Belkum kon de voorsprong voor rust nog florissanter maken met een volley in de 44ste minuut (uit een vrije trap van Methijn Pinxterhuis), maar hij vond wederom een goede Ruben Waninge op z’n weg.
Na rust poogde Pesse het verloren gegane terrein te heroveren, maar meer dan de gele kaarten die ze al hadden ontvangen zou het niet gaan opleveren. Jurgen Hoorn vond in de 50ste minuut met zijn voorzet Jurjen de Jonge, maar zelfs in tweede instantie bleef voor deze A-junior de score uit. Pesse wist nog steeds weinig te creëren en kon dat ene onzekerheidje van doelman Marnick Pinxterhuis wel gebruiken. Een score zou het echter niet opleveren. Na een dik uur bleek Marnick Pinxterhuis weer op z’n vertrouwde niveau met een prima redding uit een vrije trap van Wilco Kramer. Elmar van Belkum testte in de 73ste minuut nog een keer de doelman van Pesse, maar het centraal op de goal geschoten schot werd een eenvoudige prooi. Doordat Mike Woldman in de slotfase nog een 100% scoringskans voor Pesse liet liggen, kreeg deze wedstrijd geen einde zoals talloze eerdere wedstrijden van Ruinen in dit seizoen, waarbij Ruinen een zeker lijkende zege alsnog uit handen wist te geven. Frank Tissingh en Alwin Dietz maakten nog een rentree en A-junior Jari van Dam mocht in de competitie zijn debuut maken voor Ruinen 1. Voor Pesse resteert dit seizoen een plaats in de langgerekte middenmoot. Ruinen houdt uitzicht op de 3de periodetitel met de resterende wedstrijden tegen Oranje Zwart (uit), B.E.W. (thuis) en R.K.O. (uit) nog te gaan.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Jeroen Dietz, Thijs Lubbinge, Methijn Pinxterhuis, Wouter Prins,
Arne Kijk in de Vegte (87. Jari van Dam), Anthal Horlings, Elmar van Belkum (84. Frank Tissingh),
Jurjen de Jonge (81. Alwin Dietz), Jurgen Hoorn, Jurjen Kleiker.

Scoreverloop:
26.         Jurgen Hoorn                    1-0