senioren sub-menu

Ruinen ā€“ Oranje Zwart (1-0) 5-2

Met het oog op de nacompetitie voor promotie was de wedstrijd voor Ruinen van belang, want door de winst  in Vledder (0-4) ging de 4de plaats met slechts 2 punten achterstand nadrukkelijk lonken. Voor middenmoter Oranje Zwart rest dit seizoen opnieuw de middenmoot, maar het team uit Wanneperveen vatte het duel serieus op en met een gezonde dosis fanatisme werd Ruinen langdurig van een zekere zege afgehouden.

Van verschil was er in de beginfase totaal geen sprake, want beide ploegen konden simpelweg tot offensieve daden komen. Door gebrek aan juiste afronding kwamen de beide keepers echter nog niet in de problemen. In de 11de minuut kreeg Arne Kijk in de Vegte wel een mogelijkheid in de korte hoek, maar het schot werd prima gepareerd door keeper Marcel Petter. 3 minuten later gaf Tim Vredenburg de voorzet op Rick Zantinge, die zijn inzet gekeerd zag door keeper Marnick Pinxterhuis. De kansen stapelden zich op, want in de 18de minuut kreeg Jurgen Hoorn een vrije schietkans, die vakkundig werd afgeblokt. Rick Zantinge wist het Methijn Pinxterhuis en Thijs Lubbinge in de 24ste minuut dusdanig moeilijk te maken, dat ingrijpen van Marnick Pinxterhuis noodzakelijk werd. Even bleef het qua kansen rustig, maar na 33 minuten vond Elmar van Belkum met een voorzet Wouter Prins, die met een volley net voorlangs schoot. 3 minuten later gaf  Rody Lunenborg een goede voorzet op Jurjen Kleiker, die de bal slechts schampte met zā€™n voet. Weer 3 minuten later gaf Jurjen Kleiker wel goed mee aan Jurgen Hoorn, maar zijn schot ging wagenwijd naast en over. In de slotfase van de eerste helft kreeg Ruinen toch nog de voorsprong waar het eigenlijk wel recht op had. Elmar van Belkum gaf op de achterlijn vanaf links terug op Rody Lunenborg, die resoluut raak schoot.

Ruinen kwam direct na rust weer in het offensief, maar het was Oranje Zwart dat toesloeg. In de 50ste minuut kon Levi van Dalen afronden na een geschikte voorzet van Rick Zantinge. Ruinen was voor even de regie kwijt, waarbij exemplarisch was dat zelfs Methijn Pinxterhuis, die toch een zeer goed seizoen kent, de bal op een wel zeer ongelukkige plek verloor. Het was ditmaal geluk dat het zonder gevolgen bleef. Methijn Pinxterhuis  herstelde zich met de volgende verdedigende actie, waarna Ruinen weer de aanval vond. Zo goed als halverwege de tweede helft gaf Elmar van Belkum de pass op Jurgen Hoorn, die het met uiterste inzet lukte om de doelman te poorten. Bijna in dezelfde minuut gaf Arne Kijk in de Vegte een (mislukte) voorzet, die zonder verlengen van Rody Lunenborg toch in de verste hoek binnensloeg. 4 minuten later was het wederom een assist van Elmar van Belkum, die wel met een goede voorzet wederom Jurgen Hoorn bediende. Zijn wreeftrap verdween strak geschoten in de korte hoek. Een klein kwartier voor het einde leidde balverlies van Jurgen Hoorn tot de tweede tegentreffer. Vanaf rechts kon Levi van Dalen vrij aanleggen voor de 4-2. Ruinen liet zich terugdringen en de aansluitingstreffer leek zo nu en dan aanstaande.  De offensieve dadendrang van de oranjehemden gaf Ruinen in de slotfase volop ruimte voor de counter. Net over de middellijn ontving Jurgen Hoorn de bal na een afgeslagen aanval van de gasten en met een ruime boog wist hij de bal in het verlaten doel te plaatsen. Met zijn hattrick bleef het bij een 5-2 eindstand en blijft Ruinen in de race voor promotie.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Methijn Pinxterhuis, Gerwin Sloots (66. Niek Tissingh), Thijs Lubbinge, 
Arne Kijk in de Vegte, Anthal Horlings (68. Bram Snoeken), Rody Lunenborg, Elmar van Belkum,
Wouter Prins, Jurgen Hoorn, Jurjen Kleiker.

Scoreverloop:
41.          Rody Lunenborg         1-0
50.         Levi van Dalen            1-1
65.         Jurgen Hoorn              2-1
66.         Arne Kijk in de Vegte   3-1
70.         Jurgen Hoorn              4-1
77.         Levi van Dalen            4-2
84.         Jurgen Hoorn              5-2