Ruinen – Oldeholtpade (0-0) 1-0

Met twee fanatiek strijdende ploegen werd het verschil gemaakt door de beide spitsen. Waar de ene al zijn mogelijkheden telkens weer verspeelde had de andere aan 1 kans genoeg om de wedstrijd te beslissen.

De koploper kwam naar Ruinen met de spits Wilco Elshof, die momenteel met 32 treffers niet alleen de meest scorende speler van de 4de klasse E is, maar ook die van geheel Friesland. Al in de 5de minuut gaf hij zijn visitekaartje af met z’n eerste kans. Trainer Philippe Karhof had Wouter de Jonge belast met het bewaken van deze speler en hij kweet zich meer dan voortreffelijk van deze taak. In een vaak switchend team was Thijs Lubbinge bij tijd en wijle zijn prima secondant. Ruinen liet gaandeweg het betere spel zien en creëerde in de 13de minuut de eerste mogelijkheid. Elmar van Belkum gaf voor op Wouter Prins, wiens kopbal de juiste richting ontbeerde. Het overwicht van Ruinen gaf vooralsnog geen uitzicht op een zege, want de tegenaanvallen bleven via lange halen vol vaart en messcherp. In de 19de minuut wist Wilco Elshof zich voor even te ontdoen van Thijs Lubbinge, maar Wouter de Jonge wist op de doellijn alsnog te redden. Halverwege de eerste helft probeerde de uitstekend spelende Elmar van Belkum het van afstand, maar echt dreigend zou het nog niet worden. Anthal Horlings deed namelijk 2 minuten later hetzelfde, hoewel hij meer gebruik had kunnen maken van de geboden ruimte. In de 25ste minuut stoomde Elmar van Belkum wel door richting doel, maar hij vond helaas niet de opening in de korte hoek. Aan de overkant stichtte Wilco Elshof na 32 minuten weer gevaar. Vanaf randje buitenspel strandde hij op Marnick Pinxterhuis, die gedurende de gehele wedstrijd het perfecte keepen zou laten zien. In de 39ste minuut kon de lekker op de linkerflank spelende Wouter Prins alleen dankzij een nuttige overtreding worden gestuit. Het leverde de gasten gek genoeg geen geel op.

Een paar weken na het ‘degradatieduel’ tegen Old Forward (volgens een zeker medium) speelde Ruinen ook na rust een wedstrijd, die absoluut het predicaat ‘topper’ verdiende. Het tempo bleef onverminderd hoog en niemand kreeg tijd om te verzuimen. In de 51ste minuut vond Wilco Elshof opnieuw Marnick Pinxterhuis op zijn weg, nadat hij Ruinen de bal had ontfutseld op het middenveld. 2 minuten later leek de moedeloosheid vat op hem te krijgen, want zijn volgende poging was duidelijk van minder allure. Nog net binnen het uur gaf Methijn Pinxterhuis diep op de rechterflank, waar Wouter Prins de voorzet gaf op Elmar van Belkum, die voor even geen controle kreeg over de bal. Halverwege de tweede helft testte Arno Kreulen na een paar halve pogingen Bastiaan Schonewille met een volle wreeftrap, maar de boomlange doelman reikte eenvoudig tot de bal. Hoewel Ruinen de wedstrijd dicteerde, was Wouter de Jonge in de 74ste minuut toch voor even Wilco Elshof kwijt. Zijn corrigerende actie was meer dan voldoende. Met nog 10 minuten te gaan ging de inzet van Bram Snoeken net voorbij het doel en amper 1 minuut later wist Jurjen Kleiker zich geplaatst voor een niet te nemen veste aan spelers. Met nog 6 minuten aan reguliere speeltijd vergat de lankmoedig leidende arbiter een strafschop aan Ruinen toe te kennen na een overduidelijke overtreding op Wouter Prins. Aan de andere kant kregen de gasten in de 87ste minuut wel een vrije trap op de rand van de 16, maar deze poging strandde in een mêlee van spelers. Ruinen hield het meeste recht op een overwinning en realiseerde die in de extra tijd. Methijn Pinxterhuis gaf één van z’n briljante voorzetten in dit seizoen op Wouter Prins, die de bal met z’n borst tot de vrijlopende Jurjen Kleiker wist te verlengen. Met een harde schuiver wist de spits Bastiaan Schonewille te poorten. Het was zijn 170ste competitietreffer voor Ruinen 1 waarmee de zege voor Ruinen een onomstotelijk feit werd.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Wouter de Jonge, Thijs Lubbinge, Gerwin Sloots (61. Niek Tissingh),
Methijn Pinxterhuis, Bram Snoeken, Arno Kreulen, Anthal Horlings,
Elmar van Belkum, Wouter Prins, Jurjen Kleiker.

Scoreverloop:
90. +1       Jurjen Kleiker                   1-0