Ruinen – Old Forward (2-0) 2-2

Hoewel de weergoden de wedstrijd zo goed als onmogelijk hadden gemaakt, ging op 18 maart de 3de competitiewedstrijd van 2018 bij een gevoelstemperatuur van -10 graden Celsius (windkracht 5 bij slechts  1 graad in de plus) voor een kleine honderdtal hondstrouwe supporters (80 stuks om exact te zijn) toch gewoon door. Ruinen had de uitwedstrijd in Wilhelminaoord al gewonnen (1-2) en de zege in Ruinen leek ook heel erg lang voor het grijpen.
Ruinen creëerde in de beginfase een licht veldoverwicht zonder daadwerkelijke kansen. Wouter de Jonge en Methijn Pinxterhuis, de jubilaris van de afgelopen week met z’n 250ste competitiewedstrijd voor Ruinen 1, werden in het centrum van de Ruiner verdediging geposteerd en kregen aanvankelijk zo goed als niets te duchten. In de 19de minuut leek een vrije trap van Arnold Emmink kansrijk met de wind mee, maar de bal toucheerde slechts het opwaaiende net in het dak van het doel. Het bleek halverwege de eerste helft toch het begin van een lange reeks kansen voor de thuisclub. In de 20ste minuut kregen de gasten de enige kans van de eerste helft, maar het was de alerte Marnick Pinxterhuis die de inzet van Jacob Room adequaat pareerde. Nauwelijks 1 minuut later verlengde Anthal Horlings de diepe bal van Methijn Pinxterhuis met veel gevoel over doelman Jeffrie Jongbloed, die bij deze volstrekt kansloos was: 1-0. Honderd tellen later zag hij zijn vrije trap net voorbij het doel gaan. In de 26ste minuut vond Anthal Horlings de met een legendarische keepersnaam behepte doelman wel op z’n weg na een uitstekende pass van Methijn Pinxterhuis en direct daarop joeg hij een hoekschop van Arnold Emmink ver over. Uit een volgende hoekschop van Arnold Emmink stond Jurgen Hoorn wel op de juiste plaats om succesvol te zijn.  Het hield met kansen voor Ruinen niet op, want Wouter Prins was na 30 minuten van ver ook bijna goed voor een doelpunt. Het dominante Ruinen leek het eenvoudig te kunnen lijden dat de tweede treffer van Jurgen Hoorn alsnog werd afgekeurd vanwege een overtreding.
De wind bleef ook na de thee een factor, want de gasten gingen direct na rust de boventoon voeren. Ruinen ging slordig spelen in de opbouw en riskeerde in de correctie soms een strafschop tegen. Gelijk als in de eerste helft kregen de offensieve daden van Ruinen ook halverwege de tweede helft weer vorm met o.a een inzet van Anthal Horlings, maar de kansen bleken nu niet goed genoeg voor het gehalte van een score. Ruinen had weliswaar een overwicht, maar de magere marge hield Old Forward dusdanig op de been, dat 10 minuten voor tijd toch de aansluitingstreffer viel. De vrije trap was in de 81ste minuut voor Jacob Room en Maik Scheltinga tikte resoluut binnen: 2-1. De slotfase bood zodoende nog mogelijkheden voor Old Forward. Ruinen kreeg weliswaar kansen voor de definitieve winst, maar doordat de strakke inzet van Bram Snoeken net naast ging en een volgende kans via diverse schijven ook werd verkwanseld, bleef het voordeel voor Ruinen erg wankel.  In de extra tijd greep Jacob Room een hoekschop aan om het gelijke spel te verwezenlijken. Bas Ferwerda mocht het in een samengepakt strafschopgebied afmaken: 2-2.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Methijn Pinxterhuis, Wouter de Jonge, Thijs Lubbinge, Gerwin Sloots, Arnold Emmink (38. Bram Snoeken), Arno Kreulen,  Wouter Prins, Jurgen Hoorn (46. Wilco Bult), Anthal Horlings, Dennis Broekman (72. Niek Tissingh).

Scoreverloop
21.           Anthal Horlings                1-0