Ruinen – Flevo Boys 2 (0-1) 0-4

11 december                Ruinen – Flevo Boys 2                              (0-1)   0-4

Het was voor Ruinen in deze eeuw pas de 4de keer dat ze zich wisten te plaatsen voor de 2de K.O.-ronde en net als tegen Joure in 2000 (2-4), Oerterp in 2001 (4-1) en Sleen in 2002 (4-0) werd het door het verlies met opnieuw 4 tegendoelpunten ook nu de laatste ronde.
Tegenstander was reserve-hoofdklasser Flevo Boys 2, wat bij voorbaat geen onoverkomelijk probleem hoefde te zijn. In 2014 speelde Ruinen immers al eens in de groepsfase gelijk tegen reserve hoofdklasser Emmen 2 (1-1).

Na een gelijkopgaande 1ste helft, waarin de jubilerende doelman Marnick Pinxterhuis (met 25 bekerwedstrijden) net wat meer te doen had dan z’n collega Jeffrey Meijer, werd de ruststand in de slotfase toch nog 0-1 in het voordeel van het zaterdagteam uit Emmeloord doordat Marnick Pinxterhuis in zijn doelgebied onheus werd bejegend en derhalve in het gedrang wel onderuit moest gaan.
Na de rust bleef Ruinen nog lang in de wedstrijd met verdienstelijk voetbal. Na een klein uur stelde Wesley Meijer echter orde op zaken met een intikker en was het zo goed als gedaan met de aspiraties van Ruinen. Terwijl de gasten al geleidelijk naar een ruime 0-3 voorsprong waren uitgelopen verzuimde de ingevallen Max Steenbergen (op aangeven van Elmar van Belkum) nog om de eer te redden. Dat de tegenscore uiteindelijk niet buitensporig hoog opliep was vooral te danken aan de vele goede reddingen van Marnick Pinxterhuis.

Scoreverloop:

44.       Henry Huijsmans         0-1