Ruinen 2 houdt hart vast na openingstreffer Jost Mulder

Ruinen 2 zorgde er in tien minuten tijd voor dat de drie punten in de tas mee naar huis konden, maar toch bestonden er nog grote zorgen na tijd. De maker van de openingstreffer zal het zelf niet snel vergeten en daardoor de rest van de Ruiner voetbalvereniging ook niet.

Het moet gezegd dat Jost Mulder een afvallende bal wel heel lekker raakte, maar de reacties op de splijtende 0-1 zeiden genoeg. “Nee…. Niet Jost, niet hij”, kermde men in de dug-out. “Ik had zo’n zin om vanmiddag na te zitten, maar nu moet ik die Mulder de hele middag aanhoren.” Tegenstander Raptim wist zich in Coevorden ook niet zo goed raad met de situatie. Zeg nou zelf, hoe kun je als team nu niet blij zijn met een doelpunt?

“Ik dacht toen die bal aankwam rollen: ‘Die schiet ik wel even twintig meter over die omheining’, maar hij ging er gewoon in! Wat wil je ook, met Jost BOEM op het veld?” Het kwaad bleek al geschied, de kroning tot cultheld van de dag hoefde niet te worden uitbesteed. De bonkige middenvelder van Ruinen 2 besteeg de troon al zelf. Jost BOEM was geboren.

Dan zou je bijna vergeten dat het tweede elftal van Ruinen nog niet eens een hele slechte eerste helft op de mat legde. Technisch hoogstaand was het zeer zeker niet, effectief dan weer wel. Na de veelbesproken openingsgoal had de ploeg van het leidersduo Bergman Schuuring aan een twee oplevingen genoeg. Roan Sanders stelde, met een puntgave voetbeweging, Jan Lubbine in staat om te scoren. Wij wachten nog steeds op een analyse van de buitenspeler in een vlog. Even evalueren was er niet bij voor de Coevordense defensie, want een knipoog later joeg Wilco Bult, na een listige lange bal van Lange Balwin, de 0-3 op het wedstrijdformulier. Het goede spel bleek daarna alweer uit de ploeg te zijn verdwenen voor het zich goed en wel had aangediend.

Ruinen-goalie Rik Luning vatte het, na alweer zijn derde clean sheet in vier wedstrijden, kort en bondig samen: “Het was wel mooi weer in de tweede helft.” Enige moment van sensatie in het tweede bedrijf betrof een echte Kelderklasse-overtreding op Sloots. De lange flankspeler uit Ansen solliciteerde al een tijdje naar een opstootje, maar wat de linksback van Raptim in gedachten had ging nog een stukje verder. Een ferme zwiep met het rechterbeen raakte niet de bal, maar het been van Sloots die zijn strijd daarna kon staken.

Tot overmaat van ramp volgde er nog een publiekswissel voor Mulder, die hem theatraal wilde temperen door iedereen tot rust te manen. De gehele VV Ruinen hoopt slechts een ding: dat hij zichzelf zou temperen de rest van de dag. Weinig kans, schat ik zo in.

Raptim 3 - Ruinen 2 0-3 (0-3). 31. Jost Mulder 0-1, 39. Jan Lubbine 0-2, 40. Wilco Bult 0-3.