Pesse – Ruinen (2-0) 5-0

De bekerwedstrijd Pesse – Ruinen was een herhaling van de strijd in 2016 tussen 4de klasser Pesse en 3de klasser Ruinen. De kansloze 4-0 nederlaag die Ruinen destijds leed was een voorbode van een matig seizoen, waarin Ruinen uiteindelijk degradeerde. Voor de competitie toonde Ruinen in het afgelopen seizoen alvast beterschap met een gelijkspel in Pesse (0-0) en winst in Ruinen (2-0). Zekerheden waren er echter nog lang niet, want Pesse wilde Ruinen in de derby der derby’s maar wat graag opnieuw slachten.
In het team van Ruinen was in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen direct al een belangrijke rol weggelegd voor de van v.v. Hoogeveen overgekomen Yorno Lunenborg. Van achteruit was hij veelal het aanspeelpunt en de basis voor diverse aanvallende acties. Het leverde echter nimmer het gewenste resultaat op en zodoende bleef Ruinen in Pesse voor de derde keer op rij verstoken van doelpunten. Pesse wist zich voor dit seizoen klaarblijkelijk ook te versterken en toonde zich in tegenstelling tot Ruinen wel uitermate effectief bij het afronden. In de slotfase behaalden de gastheren met de vijfde treffer zelfs nog een grotere overwinning dan in 2016.

Ruinen:  Marnick Pinxterhuis, Methijn Pinxterhuis, Arnold Emmink, Thijs Lubbinge, Yorno Lunenborg,
Elmar van Belkum, Arne Kijk in de Vegte, Anthal Horlings,Jurgen Hoorn (59. Almar Sloots),
Jurjen Kleiker, Wouter Prins (59. Frank Tissingh).

Scoreverloop:
12.       Remmert Verbrugge     1-0