Oranje Zwart - Ruinen (0-0) 0-2

Met 4 ploegen op 3 punten kon Ruinen zich nog plaatsen voor de 1ste K.O.-ronde in de beker, maar het moest dan wel bij een winst van Pesse tegen Uffelte met minstens 3 doelpunten verschil winnen in Wanneperveen.
Ruinen toonde gedurende de wedstrijd meer kwaliteit, maar keek ondanks de talloze goede passes van Yorno Lunenborg toch wel lang tegen de beginstand aan. Sporadische kansen waren er voor Wouter Prins in de 9de minuut met een uithaal op links en Elmar van Belkum in de 11deminuut met een uithaal vanaf rechts.

Foute passing van Methijn Pinxterhuis gaf Oranje Zwart in de 27ste minuut de gelegenheid om de score te openen. Denny van der Linde bereikte de vrijlopende Rick Zantinge, die jammerlijk strandde op de als vanouds reddende Marnick Pinxterhuis. Verder gebeurde er tot de rust te weinig bij de doelen voor een openingsscore. In blessuretijd raakte Thijs Lubbinge bij een serieuze poging nog wel het zijnet uit een hoekschop van Jurgen Hoorn. Na rust ging ook deze dag het tempo omhoog en dientengevolge kwam Ruinen na een klein uur spelen op voorsprong. De als centrumspits spelende Wilco Bult en flankspeler Elmar van Belkum combineerden zich na 55 minuten via een uitbraak voor de goal, waar de na rust ingevallen Jurjen de Jonge het mocht afmaken. Even later bood Jurjen de Jonge aan Wilco Bult de gelegenheid voor de 0-2, maar zijn afronding ging ruim over. Jurjen Kleiker was als invaller na een dik uur uit een voorzet van Wouter Prins wel trefzeker voor de 2-0 en besliste hiermee zo goed als zeker de wedstrijd. In de resterende tijd lieten beide teams het vooral aanvallend afweten en plaatsing van Ruinen voor een volgende bekerronde werd zonder de derde score dus alleen nog mogelijk met een wonderlijke uitslag in Pesse. De thuiswedstrijd tegen Uffelte won Pesse echter net als tegen Ruinen met 5-0 en zodoende gaan zij door in de beker.

Ruinen:  Marnick Pinxterhuis, Alwin Dietz (60. Arne Snoeken), Methijn Pinxterhuis, Thijs Lubbinge, Gerwin Sloots, Yorno Lunenborg, Anthal Horlings,
Wouter Prins, Jurgen Hoorn (46. Jurjen de Jonge), Wilco Bult (60. Jurjen Kleiker), Elmar van Belkum.

Scoreverloop:
56.      Jurjen de Jonge   1-0