senioren sub-menu

Ruinen – Oldeholtpade (0-0) 1-0

Met twee fanatiek strijdende ploegen werd het verschil gemaakt door de beide spitsen. Waar de ene al zijn mogelijkheden telkens weer verspeelde had de andere aan 1 kans genoeg om de wedstrijd te beslissen.

De koploper kwam naar Ruinen met de spits Wilco Elshof, die momenteel met 32 treffers niet alleen de meest scorende speler van de 4de klasse E is, maar ook die van geheel Friesland. Al in de 5de minuut gaf hij zijn visitekaartje af met z’n eerste kans. Trainer Philippe Karhof had Wouter de Jonge belast met het bewaken van deze speler en hij kweet zich meer dan voortreffelijk van deze taak. In een vaak switchend team was Thijs Lubbinge bij tijd en wijle zijn prima secondant. Ruinen liet gaandeweg het betere spel zien en creëerde in de 13de minuut de eerste mogelijkheid. Elmar van Belkum gaf voor op Wouter Prins, wiens kopbal de juiste richting ontbeerde. Het overwicht van Ruinen gaf vooralsnog geen uitzicht op een zege, want de tegenaanvallen bleven via lange halen vol vaart en messcherp. In de 19de minuut wist Wilco Elshof zich voor even te ontdoen van Thijs Lubbinge, maar Wouter de Jonge wist op de doellijn alsnog te redden. Halverwege de eerste helft probeerde de uitstekend spelende Elmar van Belkum het van afstand, maar echt dreigend zou het nog niet worden. Anthal Horlings deed namelijk 2 minuten later hetzelfde, hoewel hij meer gebruik had kunnen maken van de geboden ruimte. In de 25ste minuut stoomde Elmar van Belkum wel door richting doel, maar hij vond helaas niet de opening in de korte hoek. Aan de overkant stichtte Wilco Elshof na 32 minuten weer gevaar. Vanaf randje buitenspel strandde hij op Marnick Pinxterhuis, die gedurende de gehele wedstrijd het perfecte keepen zou laten zien. In de 39ste minuut kon de lekker op de linkerflank spelende Wouter Prins alleen dankzij een nuttige overtreding worden gestuit. Het leverde de gasten gek genoeg geen geel op.

Lees meer

V.V. Ruinen deelgenomen aan de Open Huis Gesprekken in de Mariakerk

Zondagmiddag 25-03-2018 heeft de v.v. Ruinen deelgenomen aan de Open Huis Gesprekken in de Mariakerk te Ruinen. Dit seizoen worden de Open Huis Gesprekken voor het eerst gevoerd met verenigingen uit Ruinen, waar het eerdere seizoenen met individuele Ruunders werd gehouden. Aan de v.v. Ruinen de eer om gezamenlijk met de Badmintonvereniging het spits af te bijten van deze nieuwe invulling.

Bert pastoor
Vanuit het bestuur waren Bert, Gina en Renee aanwezig om het een en ander te vertellen over de voetbalvereniging en op welke manier de v.v. Ruinen een open huis is voor haar leden en haar vrijwilligers. Ook voorzitster Roelien van het jeugdbestuur was aanwezig en heeft gezamenlijk met onder andere Bert gebadmintond in de kerk. Iets wat niet veel mensen kunnen zeggen.

Lees meer

250 ste wedstrijd voor Methijn Pinxterhuis

Methijn speelde afgelopen zondag tegen Old Forward zijn 251 ste wedstrijd voor de VV Ruinen, zijn 250 ste wedstrijd was uit tegen Balkbrug.
Uit handen van voorzitter Bert Mulder en namens de supporters vereniging kreeg Methijn een bos bloemen met een cadeaubon.
Methijn gefeliciteerd en bedankt voor je inzet.

Methijn Pinksterhuis 1  Methijn Pinksterhuis

Ruinen – Old Forward (2-0) 2-2

Hoewel de weergoden de wedstrijd zo goed als onmogelijk hadden gemaakt, ging op 18 maart de 3de competitiewedstrijd van 2018 bij een gevoelstemperatuur van -10 graden Celsius (windkracht 5 bij slechts  1 graad in de plus) voor een kleine honderdtal hondstrouwe supporters (80 stuks om exact te zijn) toch gewoon door. Ruinen had de uitwedstrijd in Wilhelminaoord al gewonnen (1-2) en de zege in Ruinen leek ook heel erg lang voor het grijpen.

Lees meer

Meer artikelen...