senioren sub-menu

Ruinen - Pesse (2-0) 2-0

Na een minuut stilte voor clubman Jan Brandsma kon de derby aller derby’s na een leemte van 12 jaar weer een aanvang nemen. Vuurwerk was onmiddellijk volop aanwezig en zorgde direct voor sfeer, maar na het optrekken van de laatste rookwolken bleek het zeer warme zomerse weer van april het spel in die mate te temperen, dat de traditionele strijd van weleer nimmer tot een ware ontbranding zou komen.
Ruinen miste door allerlei redenen nogal wat basisspelers, waardoor de jeugd weer een kans kreeg en Arne Kijk in de Vegte zijn rentree voor Ruinen 1 mocht maken op ons sportpark. Alle goede bedoelingen ten spijt wisten beide ploegen in de beginfase ondanks alle inzet geen echte kansen te verwezenlijken. Halverwege de eerste helft zag Elmar van Belkum zijn venijnige schot (na een eerdere poging van minder kwaliteit) met moeite verwerkt door doelman Ruben Waninge.

Lees meer

Wacker – Ruinen (0-1) 2-3

Na de nederlaag in het eerste deel van ‘De Wolden-derby’ leek Ruinen in het tweede deel voor de allesbeslissende slotfase al een eenvoudige overwinning te hebben behaald. Een terecht gegeven strafschop was uiteindelijk toch nodig om de winst werkelijk te realiseren. Beide ploegen wisten volop kansen te creëren in een open strijd, maar gaven deze ook net zo gemakkelijk (en vaak al in dezelfde minuut) weg.

Ruinen begon in de beproefde opstelling van de laatste weken en kwam al spoedig op voorsprong door een schitterende treffer. Wouter Prins wachtte aan de rechterkant op de opkomende Gerwin Sloots, die met precisie voorgaf op Jurjen Kleiker. Zijn kaats bereikte de meegelopen Wouter Prins, die doelman Erik Pomper met een fraaie krul volslagen kansloos liet. In dezelfde 7de minuut kreeg Rob van Luin de gelegenheid vanaf de linkerflank, maar doelman Marnick Pinxterhuis gaf onmiddellijk gewag van zijn aanwezigheid. Ruinen ging met een heersend middenveld controle uitoefenen over een wedstrijd, die vooralsnog zonder nieuwe mogelijkheden bleef. Halverwege de eerste helft stuurde Anthal Horlings de wegsprintende Elmar van Belkum over links in de diepte. Ook zijn voorzet bereikte Jurjen Kleiker, die zijn harde schuiver net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. In het vervolg ontbrak het vaak aan nauwkeurigheid om de semiderby constant naar een goed niveau te trekken. Debet aan de talrijke missers was ook het net beregende veld, waardoor passes over de grond veel te weinig aankwamen. In de 33ste minuut bereikte een verre pass door de lucht wel Stephan Pouwels, maar zijn kopbal ging rakelings voorbij de verste paal. De voorsprong bij rust was dus nog niet zeker, want Wacker zou ook vlak voor rust nog een keer gevaarlijk worden. Over de grond kwam de dreiging van rechts, maar het was Thijs Lubbinge die met z’n straffe dekking een in de maak zijnde gelijke stand voorkwam.

Lees meer

Marnick Pinxterhuis speelt zijn 200 ste wedstrijd.

Marnick Pinxterhuis speelde afgelopen donderdag avond tegen de Blesse 1 zijn 200ste wedstrijd voor Ruinen 1.
Uit handen van voorzitter Bert Mulder kreeg Marnick een bos bloemen overhandigd.
Marnick gefeliciteerd en bedankt voor je inzet.

Marnick Pinxterhuis 200ste wedstrijd

Ruinen 2 houdt hart vast na openingstreffer Jost Mulder

Ruinen 2 zorgde er in tien minuten tijd voor dat de drie punten in de tas mee naar huis konden, maar toch bestonden er nog grote zorgen na tijd. De maker van de openingstreffer zal het zelf niet snel vergeten en daardoor de rest van de Ruiner voetbalvereniging ook niet.

Het moet gezegd dat Jost Mulder een afvallende bal wel heel lekker raakte, maar de reacties op de splijtende 0-1 zeiden genoeg. “Nee…. Niet Jost, niet hij”, kermde men in de dug-out. “Ik had zo’n zin om vanmiddag na te zitten, maar nu moet ik die Mulder de hele middag aanhoren.” Tegenstander Raptim wist zich in Coevorden ook niet zo goed raad met de situatie. Zeg nou zelf, hoe kun je als team nu niet blij zijn met een doelpunt?

“Ik dacht toen die bal aankwam rollen: ‘Die schiet ik wel even twintig meter over die omheining’, maar hij ging er gewoon in! Wat wil je ook, met Jost BOEM op het veld?” Het kwaad bleek al geschied, de kroning tot cultheld van de dag hoefde niet te worden uitbesteed. De bonkige middenvelder van Ruinen 2 besteeg de troon al zelf. Jost BOEM was geboren.

Lees meer

Meer artikelen...