2 december Ruinen – Musselkanaal (2-0) 3-2

Een gunstig verlopende kennismaking met Musselkanaal was voor Ruinen van belang, want bij een eventueel verlies zou Ruinen op een gedeelde laatste plaats met deze Groningers komen. Na de met 3-1 verloren wedstrijd van vorige week in Sleen tegen de nummer laatst werd het deze dag dus opnieuw een strijd tegen de rode lantaarndrager.
In een sombere ambiance met lichte regen moest Ruinen het ditmaal stellen zonder de geblesseerde vaste basisspeler Elmar van Belkum, maar maakte Rody Lunenborg gelukkig zijn rentree na 4 wedstrijden absentie.
Terwijl de gasten zonder iets voor de goal te forceren direct de toon gingen zetten op de kant van Ruinen, gelukte het de gastheren nimmer om tijdens de beginfase tot een wezenlijke aanval te komen. Het was voor Ruinen voornamelijk tegenhouden, wat Thijs Lubbinge in de 13e minuut met een gele kaart demonstreerde. De thuisploeg moest het voor een ommekeer klaarblijkelijk hebben van een dood spelmoment, dat in de 17e minuut leidde tot de eerste scoringsmogelijkheid.

Een hoekschop van Anthal Horlings werd door Yorno Lunenborg net naast gekopt. Halverwege de eerste helft had Ruinen toch een veldoverwicht gecreëerd en kwam het na 23 minuten daadwerkelijk op voorsprong. Doelman Noah Sahetapy had teveel moeite met het schot van Wouter de Jonge en de rebound was eenvoudig voor Jurgen Hoorn: 1-0. Een minuut later redde hij wel op een schot van Anthal Horlings. De Groningers toonden zich niet aangeslagen en gingen vastberaden op jacht naar de gelijkmaker. De onmacht om tot scoren te komen bleef echter steevast aanhouden en verklaart min of meer hun huidige plaats op de ranglijst. Ruinen bleef op voorsprong en bleek aanvallend weer uitermate effectief. In de 36ste minuut werd de score verdubbeld. De goede voorzet kwam van Jurgen Hoorn, Max Steenbergen verlengde in het strafschopgebied en Anthal Horlings mocht bij de tweede paal binnentikken. 3 minuten voor rust dook Anthal Horlings na een pass van Rody Lunenborg nogmaals gevaarlijk op voor Noah Sahetapy, maar nu was de doelman niet te verschalken.

Na rust leek Ruinen de wedstrijd snel te willen beslissen, want nog binnen de eerste minuut teisterde Jurjen de Jonge de al vaker geteste doelman. Het was evenwel Musselkanaal dat aanvallend de overhand kreeg en in de doelmond verzuimde Rolf Kayser in de 49ste minuut om de eerste mogelijkheid af te maken. Rendement bleef ditmaal niet lang uit, want 2 minuten later was het wel raak voor Rolf Kayser. Met een ziedend afstandsschot liet hij Marnick Pinxterhuis kansloos naar de verste hoek duiken. Jagend op de gelijkmaker werd de kopbal van Ruben Manning in de 55ste minuut met de nodige moeite verwerkt door Marnick Pinxterhuis. Ruinen antwoordde een minuut later met een schot van Jurjen de Jonge in de bovenhoek, die ten koste van een hoekschop werd gered. In de 59ste minuut leek Anthal Horlings te profiteren van een veronachtzaam moment in de Musselkanaal defensie, maar zijn lob ging onder druk net naast. Na zijn blessurebehandeling snoepte hij de bal net over de middellijn direct weer af en benutte de geboden ruimte ten zeerste. Op de rand van het strafschopgebied was het Jurgen Hoorn die weer mocht afmaken. De wedstrijd leek gestreden, maar met een oneindige werklust bleven de gasten strijden. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Ruinen onder zware druk te liggen en nu moest Alwin Dietz het tegenhouden bekopen met een gele kaart. Met het vorderen van de tijd werd het een waar wanhoopoffensief, die in de 78ste minuut beloond werd met een treffer. De voorzet van Dion Schomaker werd door Rolf Kayser binnengetikt. De Ruiner zege was wankel geworden en Rody Lunenborg ontsnapte na een eerdere gele kaart zelfs nog aan rood bij een wat fors ingezette sliding. Na flink wat gekissebis over 2 keer geel en een paar hachelijke momenten voor Marnick Pinxterhuis mocht Ruinen uiteindelijk toch met alle 11 spelers finishen en werd de zwaar bevochten overwinning binnengehaald.  Ruinen staat voorlopig weer met een 9de plaats in de middenmoot.

Ruinen: Marnick Pinxterhuis, Yorno Lunenborg, Wouter de Jonge, Thijs Lubbinge, Alwin Dietz (78. Niek Tissingh),
Rody Lunenborg, Bram Snoeken, Max Steenbergen (44. Jurjen Kleiker), Anthal Horlings, Jurjen de Jonge, Jurgen Hoorn.

Scoreverloop:

24.          Jurgen Hoorn     1-0