13 mei Oranje Zwart - Ruinen (2-1) 2-3

Ruinen deed met het oog op de nacompetitie voor promotie goede zaken in Wanneperveen. Zelf boekte het een nipte winst en concurrent De Blesse verloor met ruime cijfers in Pesse (8-2). Dat het deze dag uiteindelijk nog helemaal goed zou komen, was bij rust niet te verwachten, want Ruinen speelde de eerste helft alsof het bij voorbaat al had gewonnen. De gastheren profiteerden al na 5 minuten van deze instelling. Bjorn Vredenburg mocht uit buitenspelpositie op links door en schoof de bal langs de kansloze Marnick Pinxterhuis. Na een klein kwartier leek de wedstrijd te kenteren door Jurjen Kleiker, die de bal op de rand van de 16-meter oppikte en afrondde. Het was schijn, want nog geen minuut later lag de 2-1 in de touwen. Arno Kreulen waande zich onder druk bij een voorzet van Rick Zantinge en werkte de bal in eigen doel. In het vervolg bespaarde de magnifiek keepende Marnick Pinxterhuis Ruinen voor een grotere achterstand bij rust.
Na rust toonde Ruinen beterschap, maar Marnick Pinxterhuis moest eerst toch erger voorkomen met opnieuw een prima redding bij een nieuwe doelpoging van Bjorn Vredenburg. Ruinen ging na een klein uur spelen wisselen en met name Anthal Horlings zou zich laten gelden in het halve uur dat hem restte. Met een oplopende druk op de Oranje Zwart-defensie gaf Elmar van Belkum na 61 minuten de steekpass op Jurgen Hoorn. Strak in de hoek tekende hij voor de gelijkmaker en zijn tiende van dit seizoen. 4 minuten later speelde Anthal Horlings zich met een prachtige passeerbeweging vrij. Na een combinatie met Jurgen Hoorn rondde hij af met een niet te stoppen bal in de kruising. Ruinen had wat het wilde, maar hield de wedstrijd tot het eind spannend door een gebrek aan efficiƫntie. In de 76ste minuut leek Rick Zantinge zich nog met een oneindig lijkende solo naar een gelijkmaker te spelen, maar opnieuw stond Marnick Pinxterhuis een derde tegentreffer in de weg.
Met de moeizaam veroverde winst blijft Ruinen niet alleen kanshebber in de 3de periode, maar steeg het bovendien naar de 4de plaats, waarmee de nacompetitie in ieder geval al verzekerd is.

Ruinen:

Marnick Pinxterhuis, Arno Kreulen, Arne Kijk in de Vegte, Bram Snoeken, Thijs Lubbinge,
Elmar van Belkum, Gerwin Sloots (57. Dennis Broekman), Arnold Emmink (57. Anthal Horlings),
Wouter Prins, Jurgen Hoorn, Jurjen Kleiker (89. Jurjen de Jonge).

Scoreverloop:

6.         Bjorn Vredenburg                   1-0