10 maart Raptim - Ruinen (0-1) 0-2

In de kletsnatte ambiance van Coevorden met een waterkoude temperatuur die nauwelijks boven de 0 graden uitkwam boekte het onder een rode streep verkerende Ruinen een verrassende en verdiende zege. In de beginopstelling ontbrak ditmaal Yorno Lunenborg vanwege een schorsing en derhalve nam Methijn Pinxterhuis weer samen met Wouter de Jonge plaats in het hart van de defensie. Na de 0-4 uitslag in de eerdere onderlinge ontmoeting van dit seizoen probeerde het op een vierde plaats staande Raptim de gasten in een veel te traag tempo te verschalken.
De gastheren etaleerden van begin af aan een zekere vorm van onderschatting, die Ruinen wel aanstond. Ruinen zorgde voor snelheid op de flanken via frank en vrij spel en bezorgde de verdediging van Raptim gedurende de gehele wedstrijd het nodige herstelwerk. Echte kansen bleven lang uit, maar na 24 minuten was het bij de eerste serieuze mogelijkheid wel meteen raak. Na een goede solo vanaf eigen helft zag Elmar van Belkum op rechts zijn schot in eerste instantie nog gekeerd door doelman Sander Bunskoek. De rebound viel echter voor Jurgen Hoorn, die dit buitenkansje beheerst afrondde: 0-1. Na de veroverde voorsprong hield Ruinen met goed positiespel Raptim vaak ver van de eigen goal af en het thuisteam bleef dientengevolge ook in het verdere verloop van de eerste helft verstoken van een 100% scoringskans.
Net na rust bleek Ruinen nog immer alert en wist Jurgen Hoorn na een goede actie nu Elmar van Belkum te bedienen, maar deze schuiver werd in dit geval wel accuraat door de doelman gepakt. Ruinen ging de wedstrijd controleren en leek in de 65ste  minuut op een 0-2 voorsprong te komen, maar de inzet van Wouter Prins viel helaas net naast het doel. Terwijl de regen overging in sneeuw en de voetbalwedstrijd steeds meer een modderworsteling werd, bleef de bijna onderkoelde doelman Marnick Pinxterhuis op laconieke wijze ballen onderscheppen die toch nog door de verdediging slipten. Echte dreiging kwam 5 minuten voor tijd door Kay Ambergen met een bal op de binnenkant van de paal, waarbij Marnick Pinxterhuis zich zeker gepasseerd voelde. Het bleef in de reguliere speeltijd dus een wankele voorsprong, die met wat extra tijd vastigheid kreeg. Elmar van Belkum wist zich op links vrij te spelen voor een schot, waarmee Sander Bunskoek zich wederom geen raad wist. De ingevallen Gerwin Sloots mocht het ditmaal afmaken en zodoende kreeg de wedstrijd alsnog een voortijdige beslissing: 0-2.

Ruinen:
Marnick Pinxterhuis, Methijn Pinxterhuis (77. Jeroen Dietz), Wouter de Jonge, Thijs Lubbinge, Bram Grob, Anthal Horlings (64. Gerwin Sloots), Arne Snoeken, Wouter Prins,
Elmar van Belkum, Jurgen Hoorn, Rody Lunenborg (70. Arne Kijk in de Vegte).

Scoreverloop:
25.         Jurgen Hoorn                    0-1