1 december Dwingeloo – Ruinen

Dwingeloo – Ruinen                    (0-0)  1-4

De semiderby Dwingeloo – Ruinen was in het verleden meestal een traditional in de 4de klasse met een onvoorspelbare uitslag, maar na de 3 eerdere ontmoetingen van deze eeuw in de 3de klasse (die Ruinen allen verloor) werd het voor Ruinen tijd om deze onderlinge ontmoeting op ‘De Hulsebosch’ ook eens op het hoogste niveau te winnen.
Al na 13 seconden leken de gastheren een voorschot te nemen op een nieuwe zege, maar Sander Nijstad wist het verlengde van de aftrap geheel te verkwanselen. Wouter Prins noteerde even later de eerste kans voor Ruinen met een kopbal die van minder kaliber was. Hoewel Ruinen het team werd met het beste voetbal bleef het thuisteam lang het kansrijkst. Met 13 minuten op de klok moest keeper Marnick Pinxterhuis reddend optreden.

Na 16 minuten werd Ruinen namens Jan Kruithof voor het eerst dreigend, maar hier stond keeper Erwin Hof paraat. In de 20ste minuut kon Jan Kruithof de score daadwerkelijk openen, maar uit de prima pass van Anthal Horlings wist hij wagenwijd over te schieten. Vervolgens leek Max Steenbergen naar een voorsprong te spurten, die in het doelgebied alsnog smoorde op een overtal aan roodhemden.
Beide ploegen bleven in het slotdeel van de eerste helft kleine kansen creëren met Ruinen als het meest offensieve elftal. Hoewel de weg voor Elmar van Belkum in de 34ste minuut open leek te liggen voor de 0-1 ging ook deze schietkans veel te ver over. 8 minuten voor de rust kreeg Jan Kruithof de bal op links na een goede actie van Alwin Dietz, waar hij een volwaardige assist gaf op Elmar van Belkum, die z’n kopbal ook hoog over zag gaan.
Net na rust werd het verschil rap gemaakt. Elmar van Belkum vond eerst de lat, waarna Anthal Horlings wel raak wist te schieten. In de 55ste minuut diende zich de volgende kans aan voor Jan Kruithof na een goede loopactie van Max Steenbergen, maar in dit geval ging de bal ruim voorlangs. Nadat grensrechter Roelof Kruithof de doorgebroken Anthal Horlings nog even liet staan was het toch Jan Kruithof, die een verkregen vrije trap ten volle benutte. Het was een voorbeslissing in een wedstrijd die Ruinen bleef dicteren. Mede door de corrigerende kwaliteiten van de adequate centrumverdedigers Alwin Dietz en Bram Snoeken en de assisterende flankverdedigers Thijs Lubbinge en Jurgen Hoorn leek er voor Ruinen geen vuiltje meer aan de winterkoude lucht van Dwingeloo.
Daar kon de wissel Alwin Dietz/Arne Snoeken na 70 minuten ook niets aan veranderen. Bovendien prikte Max Steenbergen in dezelfde minuut nog de 0-3 binnen. Gemakzucht diende zich aan, want de lob van Robert Mulder mocht wel erg simpel binnenslaan achter de te ver voor zijn doel staande Marnick Pinxterhuis. Dwingeloo kon nog even hopen tot de 81ste minuut. De frommelgoal van de net ingevallen Jurjen de Jonge (uit een voorzet van Max Steenbergen) maakte aan alle twijfels een eind.

Scoreverloop

50.       Anthal Horlings                      0-1