Jeugd sub-menu

Ruinen JO9-1 zaal kampioen 2016-2017

De laatste twee wedstrijden van de competitie JO9-1 voor Ruinen F3 in de zaal stonden op het programma. Het was uit bij HZVV 10, bij het nieuwe complex Het Activum in Hoogeveen. De teamleden is verteld dat bij winst van beide wedstrijden ze kampioen kunnen worden.

In werkelijkheid waren ze voor aanvang van beide wedstrijden al kampioen; VCG 3 (Geesbrug) kon geen team samenstellen voor deze dag, dus kreeg Ruinen F3 al drie punten. Hierdoor konden ze niet meer bijgehaald worden door HZVV 10, de Weide 11 en de Weide 12.

JO9 1 zaalkampioen klein

De Weide 11 was bereid nog een keer te spelen tegen Ruinen, voor de vorm. De tweede wedstrijd van de dag, tegen HZVV, telde nog wel mee voor de eindstand.

De opstelling van team Ruinen is:

1   Niels Beekman (keeper)
2   Leon Broekman
3   Jonas Moes
4   Luca Meekhof
5   Ingmar van der Kolk
6   Jesper Smit
7   Guus van der Sleen
8   Nils Beenhakker

Tim de Kam kon helaas niet aanwezig zijn op deze kampioensdag.

De eerste wedstrijd, tegen De Weide, ging snel van start. Beide teams begonnen goed in de kluitjesformatie. De bal wisselde snel van team, waarbij over en weer geen doelkansen ontstonden. Na de helft van de wedstrijd werd de Weide aanmerkelijk sterker en zette meer druk op onze mannen. Een paar corners leidden tot serieuze doelpogingen. Echter reageerde onze doelman Niels adequaat op de aanvallen.

In de 12e minuut scoort de Weide uiteindelijk wel. Ruinen liet zich hierdoor niet van de wijs brengen, want in de 14e minuut was er een serieuze doelpoging van Jesper. Helaas eindigde de aanval net in het zijnet. Ruinen vocht door, in de 16e minuut sprintte Jonas met de bal richting het doel van de Weide. De keeper stond op de juiste plek en de aanval werd gestopt. Tegen het eind van de wedstrijd had de Weide nog een opleving; in de 18e minuut was er nog bij een doelpoging van hun kant. Niels stopte deze echter professioneel. Hierdoor werd de eindstand 1-0 voor De Weide.

Alle spelers van Ruinen gingen berustend de kleedkamer in. De teamleiders gaven de leden wat rust om in hun hoofd de wedstrijd te evalueren. Vlak voor de volgende wedstrijd zorgde een motivatiespeech van beide leiders voor hernieuwde energie bij ons team.

De tweede wedstrijd, tegen HZVV, ging van start. De energie straalde er van af bij Ruinen. In de 3e minuut scoorde Jesper al door een prachtige eenmansactie. Het hele team juichte!

Het midden van de wedstrijd werd gekenmerkt door goed positiespel, beginnend in een 3-2-1 formatie. Bij het rollen van de bal schakelden ze moeiteloos over in de befaamde kluitjesformatie. De wedstrijd werd even spannend en de teams leken aan elkaar gewaagd. Het kluitje verplaatste zich langzaam richting het doel van HZVV. Dat resulteerde in een doelpoging van Jonas in de 8e minuut en direct erna een sliding met bal door Luca richting het doel. Helaas waren beide net niet succesvol.

In de 12e minuut was het wel raak, Guus scoorde door een harde trap tegen de bal richting het doel. De keeper kon er niet bij, waardoor de stand 2-0 voor Ruinen werd. De tegenpartij was mentaal verslagen, want in dezelfde minuut wist ook Jonas het doel te raken. De stand was 3-0! In de daaropvolgende minuut kwamen zowel Jonas als Jesper nog dicht bij een doelpunt, maar de keeper had zich herpakt en hield beide pogingen succesvol tegen. In de laatste minuut werd het nog kort spannend en dreigde een corner voor HZVV. Helaas werd de bal nog net aangeraakt, waardoor de scheidsrechter de wedstrijd kon affluiten. Niels heeft netjes zijn doel leeg weten te houden en Ruinen wint met 3-0 van HZVV.

Ruinen en de volle tribune met zijn supporters juichten van geluk! Ruinen F3 is kampioen. De medailles werden ter plekke omgehangen bij alle teamleden door Rolien ter Meer. Daarna werd het feestje in verder gevierd op het veld door een paar mooie foto's in het doel te laten schieten door de toegestroomde pers.

Voldaan is het team gaan douchen en kwam in de polonaise uit de kleedkamer om de felicitaties van de wachtende supporters in ontvangst te nemen. Het feest ging verder bij Luning, alwaar de trainers het team stonden op te wachten. De wedstrijden werden geƫvalueerd, er werd flink gelachen, gegeten en gedronken. De teamspirit zit er goed in en met goede moed kijken alle teamleden uit naar het buitenseizoen.