Jeugd sub-menu

Schalke auf Tournee clinic in Ruinen

Donderdag 26 oktober 2017 kwam Schalke auf Tournee een clinic geven bij de voetbalvereniging Ruinen. Er hadden zich 46 jongens en meisjes aangemeld voor deze dag. 
In de vroege ochtend hebben de trainers van Schalke auf Tournee de eerste oefeningen klaargezet. In 3 groepen werd er gewerkt aan de dribbelvaardigheden, balcontrole, techniek en afwerkvaardigheden. De deelnemers hebben hard gewerkt en schoven om 12.00 aan voor een welverdiende lunch, met dank aan bakkerij Steenbergen voor het beschikbaar stellen van de broodjes! 
Na de lunch ging het programma verder met testen en meten en een partij. Alle deelnemers kregen een certificaat met de behaalde resultaten en uiteindelijk werd de clinic afgesloten met het geven van een hand aan alle betrokkenen. 
Wij vonden het een zeer geslaagde dag en willen Schalke auf Tournee en alle deelnemers bedanken voor het mogelijk maken van deze clinic! 

schalke1

Schalke auf Tournee Hoogeveen

Nog 4 weken en dan komt Schalke 04 naar Hoogeveen.  In deze nieuwsbrief melden wij alle informatie over het voetbalkamp, FC Schalke 04 en leuke toevoegingen aan het voetbalkamp! Ik wens je veel leesplezier en zie je binnenkort op ons voetbalkamp in HoogeveenVergeet je niet je vriendjes en vriendinnetjes te vertellen over het voetbalkamp? We hebben nog plekken beschikbaar!

Mit Königsblauen Grüßen,

Angelo Hummel
Hoofdtrainer, Schalke auf Tournee

Meer informatie:


http://schalkeauftournee.nl/schalke-auf-tournee-hoogeveen/

Een tipje van de sluier:
Dribbelen als Max Meyer


Tijdens het voetbalkamp is dribbelen een belangrijk item van de traingen. FC Schalke 04 jeugdexponent en toptalent Max Meyer heeft samen met de technische staff van de jeugd verschillende dribbeloefeningen voorbereidt voor jullie! Oefen alvast je dribbelen om zo goed mogelijk te starten.

Tip:
Tik de bal bij elke stap met je veters van je schoen vooruit. Probeer in plaats van heel snel eerst zo vaak mogelijk de bal te raken terwijl je 30 meter recht vooruit dribbelt. Hou de bal dichtbij!


Meer informatie:

http://schalkeauftournee.nl/schalke-auf-tournee-hoogeveen/

4 x 4 toernooi i.s.m. zwembad Ruinen

Op vrijdag 19 mei werd er voor de tweede keer een 4 x 4 toernooi met daarbij zwembadactiviteiten  bij zwembad georganiseerd. Ondanks de matige weersomstandigheden, was de opkomst goed.
Spelers van JO–9  starten met 4 x 4 toernooi.  4 wedstrijden van 12 minuten, de indelingen geschiede door de wel bekende genummerde tafeltennis balletjes. De JO–11 spelers gingen aan de slag met de zwembadactiviteiten: pannakooi, flessenvoetbal, tafelvoetbal en zwembadvoetbal. Tijdens de welverdiende pauze, kregen spelers en begeleiding een consumptie van de vrijwilligers van het zwembad. Hierna was het tijd voor 4 x 4 voor JO–11 en de zwembad activiteiten voor de JO–9. 

Winnaars 4 x 4                                              
JO-9       Dean Vermeulen             
JO-11    Vigo Storm     

Winnaars zwembad activiteiten                
JO-9       Bastiaan Koning              
JO-11    Levi Mennink

Vrijwilligers bedankt voor de hulp.
zwembad 2

kampioenen zwembad

Meer artikelen...