Wijzigingen pupillenvoetbal

Met ingang van komend seizoen gaan er een aantal zaken veranderen in het jeugdvoetbal.

Op deze pagina vindt u alle informatie over deze veranderingen voor komend seizoen.

Mocht u vragen hebben hierover dan kunt u terecht bij de Technische Commissie Jeugd van de V.V. Ruinen.

Wat gaat er veranderen?

Seizoen 2017/’18

• Onder 8 (geboortejaar 2010) en onder 9 (geboortejaar 2011) starten met de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 op een kleiner veld in plaats van 7 tegen 7.
  • KNVB adviseert de allerjongsten intern “kennis te laten maken met voetbal” d.m.v.
  • Onder 6 starten met 2 tegen 2 (= Advies)
  • Onder 7 starten met 4 tegen 4

Standpunt V.V. Ruinen

5 en 6 jarige voetballertjes met geboortedata uit 2011 en 2012 nemen deel aan kaboutervoetbal komend seizoen.

Hier wordt door middel van trainingen en wedstrijden, welke we zelf organiseren, de beginselen van het voetbal geleerd.

Seizoen 2018/’19

• Onder 10 start ook met de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6
  • Onder 11 en onder 12 gaan de nieuwe wedstrijdvorm 8 tegen 8 spelen
  • Onderzoek naar de overgang naar een grootveld bij de categorie onder 12 en onder 13