clubinfo sub-menu

VV Ruinen

Introductiebrief V.V. Ruinen

Beste voetballer of voetbalster, geachte ouder(s), verzorger(s),

Allereerst een hartelijk welkom bij onze vereniging en we hopen dat je een prettige tijd bij onze club zult hebben! Als nieuw lid heb je waarschijnlijk een hoop vragen en we hebben geprobeerd de belangrijkste informatie hieronder op een rijtje te zetten.

Informatie
De informatie over trainingstijden, speeldata, teamindeling e.d. krijg je van je leider en/of trainer. Deze neemt zo snel mogelijk na aanmelding contact met je op. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd bij hem of haar terecht. Op onze site www.vvruinen.nl vind je ook alle informatie en telefoonnummers van leden van het jeugdbestuur en de Technische Jeugd Commissie (TCJ). Het jeugdbestuur is verantwoordelijk voor alle activiteiten die gedurende het jaar worden georganiseerd. De TCJ deelt de teams in, zorgt voor een trainer en een leider bij elk team en draagt zorg voor de uitvoering van het jeugdbeleidsplan, dat te vinden is op de website.

Het tenue
De kleuren van de club zijn een blauw/wit gestreept shirt, een blauwe broek en blauw/wit gestreepte kousen. Het tenue wordt beschikbaar gesteld door een sponsor. Het hoeft dus niet gekocht te worden, er wordt jaarlijks een kleine bijdrage gevraagd. Daarnaast wordt gevraagd dat u af en toe de tenues van het team waarin uw kind speelt uitwast. Voor voetbalschoenen en scheenbeschermers moet zelf worden gezorgd. Het dragen van voetbalschoenen en scheenbeschermers is verplicht.

O
ok krijgt ieder jeugdlid een jasje, dat wordt gedragen voor en na de wedstrijden. Aan het begin van het seizoen wordt het jasje uitgedeeld. Graag goed verzorgen, want het volgende seizoen krijgt een andere speler het jasje. Het jasje blijft dus in het bezit van de vereniging.

De teams & wedstrijden
De jeugdafdeling bestaat uit teams JO6 (kabouters) JO7, JO8 , JO9, JO10, JO11, JO12, JO13, JO15 en JO19


JO6 en JO7 spelen 4 tegen 4
JO8, JO9 en JO10 spelen 6 tegen 6, afmeting ongeveer kwart veld 
JO11 en JO12 spelen 8 tegen 8, afmeting ongeveer half veld
Vanaf JO13 speelt men 11 tegen 11 op een heel veld.
De speelduur van de wedstrijden verschilt per leeftijdscategorie

Tijdens de winterperiode wordt er door de JO8 tot en met JO12 teams in de zaal gespeeld. Dit gebeurt in de sporthal de Marse of in sporthallen in de directe omgeving.

Alle jeugdteams doen elk jaar mee aan het Kerstzaalvoetbaltoernooi van de V.V. Ruinen.

Trainingen
Naast de wedstrijden wordt er uiteraard ook getraind. Elk team traint twee keer per week. Daarnaast is er is een keeperstraining voor de keepers vanaf JO10. Na de trainingen (en wedstrijden) wordt er verplicht gedoucht door alle spelers.

Begeleiding
Elk team heeft  een trainer en minimaal één leider. De leiders regelen de lopende zaken voor, tijdens en na de wedstrijd. De leider is een vrijwilliger en kan daarom ook een beroep doen op ouders en/of verzorgers. Voor het vervoer van en naar wedstrijden en wassen van tenues wordt sowieso een beroep gedaan op ouders en/of verzorgers.

Indeling
Als een speler zich tijdens een lopende competitie aanmeldt, wordt hij of zij in een team geplaatst waar het kind qua leeftijd in past. Voor kinderen die al eerder in clubverband hebben gevoetbald, wordt een passend team gezocht. Een kind dat nog niet eerder bij een voetbalvereniging heeft gevoetbald, wordt altijd in het laagste spelende team van de betreffende jeugdcategorie geplaatst. Het kan voor komen dat bij dit team geen ruimte meer is. De Technische Jeugdcommissie probeert dan door middel van het doorschuiven van spelers een oplossing te zoeken. Lukt dit niet, dan traint de speler gewoon mee, maar kan dan helaas tijdens de lopende competitie nog geen wedstrijden voetballen.

Actieve bijdrage

Onze vereniging draait alleen maar op vrijwilligers. Mensen die met plezier in hun vrije tijd de leden dat laten doen waarvoor ze lid zijn geworden: voetballen. Dit betekent echter niet dat andere ouders niets meer hoeven te doen. De leider of trainer kan ziek worden of een keer niet kunnen. Binnen de vereniging vinden we het vanzelfsprekend dat we dan een beroep doen op andere ouders. Dit geldt voor alle jeugdteams. Natuurlijk waarderen we het zeer als ouders van nieuwe leden een rol als trainer of leider op zich nemen.

Bijzondere activiteiten
Naast de trainingen en de wedstrijden organiseren wij tal van andere activiteiten, waarbij veelal het voetbalspel centraal staat:

Het 4x4 toernooi
Op een 4x4 toernooi leert een kind binnen een klein speelveld met kleine teams (4) te spelen. Dit is goed voor de voetbalontwikkeling van het kind.

·                     1 x per jaar een 4x4 toernooi in de zaal; voor JO8 tot en met JO15.

·                     2x per jaar een 4x4 toernooi op veld (voorjaar en najaar) voor JO8 tot en met JO12

·                     2x per jaar een 4x4 toernooi op veld (voorjaar) voor JO13 tot en met JO15.

Sinterklaasviering
Sinterklaas komt elk jaar eind november naar het sportpark voor JO9, JO8, JO7 en JO6 (kabouters), waar een leuke ochtend wordt georganiseerd.

Jeugdvoetbalavond
Jaarlijks wordt het voetbalseizoen afgesloten met een jeugdvoetbalavond. Het betreft een avond voor JO8 tot en met JO12 met aansluitend een overnachting. De volgende dag komt eveneens JO13 meedoen op een afwisselend parcours met onderdelen in het kader van voetbal.

Voetbalquiz voor JO19 tot en met JO15
Op regelmatige basis wordt in de kantine een voetbalquiz georganiseerd voor de oudere jeugd.

Pupil van de week
Bij de thuiswedstrijden van Ruinen 1 zijn  twee jeugdleden JO9 of JO10 pupil van de week. Dit betekent aanwezig in de kleedkamer tijdens de wedstrijdbespreking, bij aanvang van de wedstrijd een doelpunt scoren bij de tegenstander en tijdens de wedstrijd de beste plekken, namelijk naast de trainer op de bank. Na de wedstrijd mogen de pupillen aan het Rad van Rune draaien (verloting in de kantine).

Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd over de gang van zaken binnen de jeugdafdeling van de V.V. Ruinen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De ledenadministateur aanmeldingen ook voor de jeugd. Het hele jeugdbestuur en de tcj zijn aanspreekpunt.

Wij wensen je veel voetbalplezier toe!

Het jeugdbestuur van de voetbalvereniging Ruinen